|  log ind  |  faq  |  a-z  |

Tag en 2-årig HF med høj faglighed i et godt studiemiljø

Tag en 2-årig HF med høj faglighed i et godt studiemiljø

Har du været ude at prøve kræfter med livet uden for skolen, eller kommer du direkte fra 10. klasse? Med en 2-årig hf får du uddannelse, som med de rette fag og niveauer kan give dig adgang til netop det studie, som du drømmer om. Ydermere får du to år med undervisning på et højt fagligt niveau og et stærkt sammenhold med introforløb, studietur og meget mere.

Her på siden kan du læse mere om:

  • Hvilke fag og elementer en 2-årig hf indeholder
  • Hvilke fordele du får ved at tage en 2-årig hf hos os

 

Overvejer du at gå i gang med en 2-årig hf til sommer? Så download vores infohæfte fra forsiden og læs mere om alle dine muligheder, når du tager din HF her på FYNs HF-kursus. Du kan også kontakte Studievejledningen på 62 65 65 85 og booke tid til en optagelsessamtale.

Se mere her

Udvid din horisont med en 2-årig hf

Er du på udkig efter en ungdomsuddannelse, hvor du både får en bred almen viden og et væld af specialiseringsmuligheder? Med en 2-årig hf bliver din horisont udvidet. Her er kravene til din selvstændighed store, og vi forventer at du motiverer dig selv til en målrettet indsats både i den daglige undervisning og til eksamen. Til gengæld indgår du i et lærerigt miljø med mange forskellige mennesker.

Når du tager en 2-årig hf hos os, følger du en stamklasse i de obligatoriske fag. Disse er:

  • To år: Dansk A, Engelsk B, Kultur- og samfundsfag (Historie B, Samfundsfag C og Religion C)
  • Et år: Matematik, Naturvidenskabelig faggruppe (Biologi C, Geografi C og Kemi C), Musik eller Billedkunst og Idræt

 

Tager du en 2-årig hf, kommer du desuden til at skrive historieopgave på 2. semester og en større skriftlig opgave på 3. semester. Dertil skal du til mundtlig eksamen i alle fag undtagen idræt C og til skriftlig eksamen i dansk, engelsk og matematik.

Specialiser dig via en 2-årig HF med de rette valgfag

Foruden de obligatoriske fag på en 2-årig hf, har du mulighed for at vælge op til fire valgfag. Det er med disse valgfag, at du for alvor får mulighed for at specialisere dig og gå i dybden med de fagområder, som du brænder for. Vores studievejledere rådgiver dig også gerne om, hvilke valgfag du bør vælge, hvis du allerede nu ved, hvilket studie du vil søge ind på.

Har du en ambition om at læse sprog på universitetet, kan vores sproglige HF være et optimalt valg. Her kan du tage en 2-årig hf, hvor du kombinerer Engelsk A med enten spansk, tysk eller fransk. Drømmer du i stedet om at blive sygeplejerske, politibetjent eller pædagog? Så tag en 2-årig hf på vores Politilinje, Pædagoglinje eller Natur- og sundhedsfagslinje.

Få et optimalt trinbræt til studielivet med en 2-årig HF

Vil du tage en 2-årig hf i hjertet af Odense? Hos os får du et perfekt springbræt til din drømmeuddannelse. Undervejs bliver du fagligt og personligt udfordret i en hverdag, hvor holdspil, tolerance, åbenhed og initiativ er i højsædet. Vi har nemlig ca. 360 elever, der typisk er mellem 17 og 22 år. De har derfor vidt forskellige baggrunde og forudsætninger.

Er du klar til at tage udfordringen op og tage en 2-årig hf her hos os? Går du i 10. klasse nu, skal din skole vurdere, om du er klar til at blive optaget uden at skulle til optagelsesprøve. Har du været væk fra skolebænken i over et år, skal du i stedet til en optagelsessamtale. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på fynshf@vucfyn.dk eller 62 65 65 80.

Se mere here mere her