|  log ind  |  faq  |  a-z  |

Bliv klar til studielivet med en hf uddannelse

Bliv klar til studielivet med en HF-uddannelse

Overvejer du, om en hf-uddannelse er den rette ungdomsuddannelse for dig? Uanset om du kommer direkte fra 10. klasse, eller måske har været ude og opleve verden uden for skolen, får du et ideelt springbræt til dit drømmestudie med en hf-uddannelse. Her har du nemlig både obligatoriske fag og valgfag, så du kan tone din adgangsgivende eksamen efter dine behov.

Her på siden kan du læse mere om:

  • Dine muligheder for at tone din hf-uddannelse i en bestemt retning
  • Hvad det kræver af dig at tage en hf-uddannelse her på FYNs HF-kursus

 

Vil du tage en hf-uddannelse i et inspirerende miljø? Så læs mere om mulighederne, når du tager din hf-uddannelse her på FYNs HF-kursus i vores infohæfte, som du kan downloade fra forsiden. Du er også velkommen til at kontakte os på 62 65 65 80 eller fynshf@vucfyn.dk 

Læs mere her

Få adgang til dit drømmestudie med en hf-uddannelse

Vælger du at tage en hf-uddannelse, får du en adgangsgivende eksamen, som er sammensat af både obligatoriske fag og 2 – 4 valgfag. Det betyder, at en hf-uddannelse ikke blot giver dig almen viden. Du får også mulighed for at specialisere dig. Vores studievejledere kan hjælpe dig med at vælge fag, så du opfylder de specifikke adgangskrav på dit drømmestudie.

Foruden den traditionelle hf-uddannelse, tilbyder vi fire tonede hf-forløb:

  • Pædagoglinjen med praktikbesøg på uddannelsessteder, institutionsbesøg mm.
  • Politilinjen med forberedelse til optagelsesprøven i samarbejde med Fyns Politi og Politiskolen mm.
  • Sproglig hf med fokus på sprog og kultur samt et sprogligt valgfag foruden Engelsk (A)
  • Natur- og sundhedsfaglinjen til dig, der vil være fysioterapeut, sygeplejerske o.lign.

 

Uanset hvilket forløb, du tager, følger du de samme obligatoriske fag som på en almindelig hf-uddannelse. Du kommer dog til at arbejde med emner og temaer, der matcher dine interesser.

Tag en HF-uddannelse, der modner dig fagligt og personligt

Tager du en hf-uddannelse her på FYNs HF-kursus, kan du se frem til to år med udfordringer og oplevelser, der vil modne dig fagligt såvel som personligt. Du skal derfor være klar til at investere tid og kræfter i både lektielæsningen, undervisningen og alt det sociale udenfor. Til gengæld får du en praksisorienteret, tværfaglig hf-uddannelse.

Under hele din hf-uddannelse, er du kursist i en af vores i alt 14 stamklasser. Ydermere kommer du til at dele hverdagen med ca. 360 vidt forskellige unge i alderen 17 – 22 år. Derfor begynder vi altid med et introduktionsarrangement, hvor I bliver rystet godt sammen, og I kommer på studietur på første år.

Udfordr dig selv – tag en HF-uddannelse hos os

Er du klar til at tage udfordringen op og tage din hf-uddannelse her hos os? Så kontakt en af vores studievejledere på bsk@vucfyn.dk eller ulu@vucfyn.dk eller 62 65 65 85 og få en snak om dine muligheder og om optagelsesprocessen. Du kan også læse meget mere om, hvad du får ud af at tage din hf-uddannelse hos os og hvordan du bliver optaget her på siden.

Læs mere her