Ofte stillede spørgsmål


Ofte stillede spørgsmål
-
Ja, det kan du. Du kan tage en samlet Almen Forberedelseseksamen (AF), der indeholder:
- Dansk eller Dansk som andetsprog på niveau D
- Engelsk på niveau D
- Matematik på niveau D
- To fag efter kursistens eget valg på mindst niveau G
En almen forberedelseseksamen, hvor de 2 fag efter dit eget valg er naturvidenskab samt ét af fagene historie, samfundsfag, tysk eller fransk, giver krav på optagelse til 2-årigt hf. Alle fag skal bestås hver for sig.
-
Ja, det kan du. HF & VUC FYN har undervisningssteder over hele Fyn og på Ærø, og du kan gå på flere afdelinger samtidig. Hvis du evt. bor i Middelfart, kan du godt gå i både Odense og Middelfart, hvis det er den eneste mulighed for at stykke et fornuftigt skema sammen.
-
Ja, du kan gå på alle niveauer samtidig. Du skal dog have, hvad der svarer til 10. klasseprøven i dansk for at gå på hf, men du kan f.eks. gå på hf dansk, avu engelsk, basis tysk og FVU-matematik.
-
Vi starter nye hold i august/september og i januar. Alle hold har løbende optag.
-
Du skal være fyldt 18 år og have mindst 23 timers undervisning om ugen for at få SU (hvis du har et barn under 7 år er 17 timer nok).
NB! Hvis du tager en 2-årig hf er der intet timekrav, men du skal være studieaktiv for at modtage SU.
Bemærk, at for 18 og 19-årige gælder særlige regler afhængigt af forældrenes indkomst.
Du kan søge SU via su.dk.
-
Du kan læse om adgangskrav for de forskellige typer af uddannelse på siden Sådan bliver du optaget.
-
FVU
Undervisningen på FVU er gratis.Avu
Dansk, engelsk og matematik koster 130 kr. pr. fag/fagelement, mens alle andre fag/fagelementer koster 1.300 kr.Hf
På hf koster følgende fag 550 kr. pr. fag: biologi, dansk, dansk som andetsprog, engelsk, fransk, fysik, geografi, historie, kemi, matematik, psykologi, religion, samfundsfag, tysk, den naturvidenskabelige faggruppe og kultur- og samfundsfaggruppen. Alle andre hf-fag koster 1.400 kr. pr. fag. Hvis du tager en samlet hf efter bekendtgørelsen for 2-årigt hf, er undervisningen gratis. Du kan dog blive opkrævet et mindre beløb for visse undervisningsmidler. De samme regler gælder for selvstuderende.Ordblindeundervisning
Undervisningen for ordblinde er gratis.BEMÆRK
Personer med en videregående uddannelse skal betale fuld deltagerbetaling. For alderspensionister og efterlønnere uden videregående uddannelse opkræves desuden yderligere 750 kr.
Se mere under Priser på fag -
Løbende optag betyder, at du har mulighed for at starte på et hold efter de normale opstartsperioder i august/september & januar. Er du blevet optaget på et hold, der allerede er startet, arbejder du med din egen studieplan sideløbende med din deltagelse på holdene. Du skal være indstillet på at yde en ekstra, men overkommelig indsats i starten af forløbet.
-
FVU - Forberedende voksenundervisning
FVU er for dig, der gerne vil blive bedre til at læse, stave, skrive eller regne. Undervisningen er gratis, men ikke SU-berettiget.
BEMÆRK! Er du 18 eller 19 år, kan du godt få SU til FVU, hvis du samtidig deltager i almen voksenuddannelse (avu) med SU. Der kan også indgå hf-enkeltfagsundervisning i timetallet, når blot der sammen med FVU også indgår avu-fag. Fylder du 20 år under et forløb, hvor du får SU til FVU i kombination med avu, kan FVU kun indgå i timetallet til SU-berettigende enkeltfagsundervisning indtil førstkommende 30. juni.Ordblindeundervisning for voksne
HF & VUC FYN tilbyder undervisning for voksne ordblinde. Undervisningen er gratis, men ikke SU-berettiget.
Selvstudium
Du betaler et deltagergebyr pr. fag. De fleste fag koster 450 kr. Nogle få fag koster 1.400 kr. Selvstudium er ikke SU-berettiget.