Spring til hovedindhold
Book

Stop spild lokalt!

I støvregn, november-kulde og med flere hundrede forventningsfulde borgere som tilskuere, klippede borgmester for Nyborg Kommune, Kenneth Muhs den røde snor og åbnede officielt den nye madoase i HF & VUC FYN Nyborgs lokaler torsdag den 23. november.

HF & VUC FYN Nyborg stiller gratis lokaler til rådighed for organisation, og det imponerer også Nyborgs borgmester:

  • Jeg synes det er ret stort, at man også kan finde plads til at være med til at lave noget, som eleverne også kan være en del af,” siger Kenneth Muhs og fortsætter: Jeg tænker, at som alle andre, så tænker skolen sikkert også på økonomi, men at der bliver gjort plads til det her (madoasen red.), har jeg kæmpe respekt for.

Og Stop Spild Lokalt passer godt ind i skolens mål fortæller afdelingschef Lene Hellsten Frederiksen:

  • Vi er en verdensmålsskole, der ønsker at agere med vores omverden i forhold til at skabe en mere bæredygtig fremtid, og som uddannelsesinstitution er det vores opgave at åbne verdenen for vores kursister,” siger hun og fortsætter: Vi har på HF & VUC FYN mange voksne kursister med børn, og det er trangt at være på SU. Foruden at være med til at begrænse madspild, kan vi sammen med Stop Spild Lokalt derfor også være med til at hjælpe kursister med at få økonomien til at hænge sammen i hverdagen.

Madoasen er en del af Stop Spild Lokalt, som er en landsdækkende organisation, drevet af frivillige, der samler overskudsmad, som ellers ville blive smidt ud, og deler gratis ud til borgere med en lille økonomi.