Book

Hf-søfart

Drømmer du om en karriere til søs? Eller søger du blot en anderledes ungdomsuddannelse, hvor du kan kombinere teori og praksis? Så sæt kursen mod nye eventyr og udvid din horisont med hf-søfart.

Studiestart

August

Varighed

3 år

Hf-søfart i Svendborg

Hf-søfart på Ærø

Hf-søfart er en tre-årig uddannelse, hvor du veksler mellem teori og praksis – og mellem gymnasiale og maritime fag. Med hf-søfart får du både en hel hf-eksamen og første modul af skibsofficersuddannelsen samt en uddannelse som skibsassistent.

Hvad kan uddannelsen bruges til?

En hf-søfartseksamen giver dig adgang til de samme videregående uddannelser, som enhver anden gymnasial ungdomsuddannelse. Få overblikket her.

Uddannelsen giver dig desuden mulighed for at udmønstre som aspirant eller skibsassistent og skabe dig en karriere i den danske handelsflåde. Hf-søfart er også et godt udgangspunkt, hvis du har lyst til uddannelser som fx:

  • Skibsfører (populær)
  • Maskinmester (populær)
  • Skibsingeniør
  • Shipping trainee
  • Mægler
  • Søofficer i marinen
  • Skibsinspektør

Danmark er en af verdens største og stærkeste maritime nationer, og der er gode karrieremuligheder fordelt på et utal af forskellige jobbeskrivelser både til lands og til vands. Desuden er branchen kendetegnet ved gode lønforhold og lav arbejdsløshed.

Økonomi under uddannelsen

Uddannelsen er gratis og SU-berettiget. Er du under 18 år, kan du som udgangspunkt bo og spise gratis på henholdsvis Svendborg søfartsskole og Marstal navigationsskole.

Er du over 18 år, er du SU-berettiget til udeboende SU. Hvis du vil bo på skolehjem skal du betale ca. 500 kr. pr. uge for kost og logi.

Adgangskrav

Se adgangskrav under Optagelse på hf

Hf-søfart byder på masser af unikke oplevelser, nye venskaber og spændende undervisning

Til havs på Fylla

På hf-søfart er der rig mulighed for at få vind i håret og prøve kræfter med livet til søs. Det sker ombord på den næsten 100 år gammel tremastede skonnert Fylla, der ligger dæk til praktisk, lærerig og sjov undervisning i at arbejde og leve ombord på et skib. Ombord på Fylla dykker vi ned i maritime opgaver og traditioner og trækker vod om, hvem der skal gå planken ud ;)