Spring til hovedindhold
Book

17 år og yngste student på FYNs HF + STX nogensinde

"Ej er du kun 17 år? Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at blive student så tidligt?” Folk bliver ofte lidt chokerede, når Ebrahim fortæller hvor gammel han er, men det tager han blot med et smil.

- Jeg tager det kun som noget positivt, at jeg er så ung og allerede går på HF. Så kan jeg blive hurtigt færdig og komme videre i livet.

Han kom et år for tidligt i folkeskole og har altid været yngre end sine klassekammerater og venner. Det var naturligt for ham at følges med de andre og gå i gang med en ungdomsuddannelse direkte efter 9. klasse, selvom ungdomsuddannelsesvejledere anbefalede ham at tage 10. klasse med for at få et år mere med i bagagen.

- Jeg var bare klar til at gå i gang med en hf med det samme. Mine venner har jo altid været lidt ældre end mig, så jeg havde ikke noget imod, at folk nok ville være lidt ældre end mig her på FYNs HF.

Han kendte ikke andre i klassen, da han startede og er blevet taget rigtig godt imod. De fleste klassekammerater har gået i 10. klasse på efterskole, og mange har også prøvet at gå på en anden uddannelse, inden de startede på HF, så de har forskellige livserfaringer. Men han oplever også, at der kommer flere og flere direkte fra folkeskolen.

- I starten var der meget fokus på, at vi skulle lære hinanden at kende ved fx at gå ture rundt i byen og lave nogle arrangementer. Det har fungeret fint.

Her skal man selv tage ansvar for egen læring

Ebrahim har to ældre søskende, der hver især har gået på HF og STX, så han kunne bruge deres erfaring til at vælge, hvad han havde lyst til. Og han følte at en HF helt sikkert ville passe til ham, bl.a. fordi man ikke får årskarakterer, men i stedet går til eksamen i fuldt pensum i alle fag.

- Jeg vil hellere gå op til eksamen og vise, hvad jeg kan der.

I løbet af de to sidste år på HF er der sket mange gode ting, som Ebrahim gerne vil fremhæve ved at gå på FYNs HF, men det bedste har været undervisningen.

- Den måde man underviser på her på FYNs HF er mere voksen. Det er en voksen skole. Man bliver ikke tvunget af lærerne ligesom i folkeskolen. Man får mere frihed til selv at tage ansvar for sin egen læring, fordi man skal op i alle fag. Det har virket meget godt på mig.


Kurs mod pædagogseminariet

Ebrahim går på fagpakken Børn, læring og samfund og har valgt Samfundsfag B og Psykologi B som valgfag. Han vil gerne læse videre på pædagogseminariet og blive enten pædagog eller psykolog eller noget inden for den retning. Han søger ind via kvote 1 til sommer, så han kan komme i gang med det samme. Og det er absolut efter egen fri vilje, at han fortsætter på skolebænken.

- Mine forældre er meget stolte, og jeg har fået god støtte fra mine søskende. De har absolut ikke presset på for at få mig til at gå i gang med det samme, men har overladt valget til mig selv. Og jeg er klar.