Spring til hovedindhold
Book

Det giver en tryghed, at jeg har en hf!

Efter en længere sygemelding besluttede 35-årige Sanne sig for, at hun skulle have en anden uddannelse at falde tilbage på. Hun kontaktede HF & VUC FYN Middelfart og med lidt ekstra støtte kunne hun starte sin hf i august 2018.

  • Bare fordi I tager en uddannelse er det ikke ensbetydende med, at I er låst fast i den profession resten af jeres liv.

35-årige Sanne Larsen taler foran lyttende hf-kursister i Middelfart, hvor hun selv fik huen på fem år tidligere.

Efter en længere sygemelding besluttede 35-årige Sanne sig for, at hun skulle have en anden uddannelse at falde tilbage på. I 2016 kontaktede hun HF & VUC FYN Middelfart, hvor hun fik en snak med en vejleder, hvor hun forklarede, at hun havde brug for lidt ekstra støtte igennem sin uddannelse, og i august 2018 startede hun med at læse hf.

Egentlig havde hun kun planlagt, at hun skulle gennemføre 1. år for at bevise overfor sig selv, at hun godt kunne, men efter 1. år endte hun med at tage en fuld hf.

  • Det var en kæmpe sejr – det var det allerede efter 1. år, hvor jeg havde bevist for mig selv, at jeg godt kan, siger hun.

Da studentereksamen var i hus, var planen at læse en administrationsbachelor, så hun kunne blive vejleder.

  • Jeg ville gerne hjælpe andre, der har samme udfordringer som mig, og hvis jeg kunne bruge min erfaring med angst og depression, så vil jeg gerne hjælpe andre, forklarer Sanne.

Hun startede også på administrationsbacheloren, men hun følte sig ikke tilpas i uddannelsen, og efter to måneder droppede hun. Et møde hendes bankrådgiver vakte dog interessen for en finansiel uddannelse og i januar 2019 begyndte hun på uddannelsen til finansøkonom.

I januar 2021 afsluttede hun sin uddannelse som finansøkonom, og få måneder efter startede hun som BSO-assistent (bogholder/controller) hos revisionsfirmaet BDO, og her føler hun sig godt tilpas, selvom det ikke var hendes oprindelige uddannelsesvalg.

  • Jeg føler, at jeg er havnet på rette hylde.