Spring til hovedindhold
Book

Du får en masse input og lærer mange ting

Hvis du er ordblind, kan du gratis få hjælp og undervisning, og det benytter Hans sig af. Han har af flere omgang modtaget ordblindeundervisning, og han mener, at man aldrig kan modtage for meget undervisning

Hans Nissen er ordblind – det har han vidst siden han gik i folkeskole. Dengang var der dog ikke meget hjælp til ordblinde, fordi der ikke var samme viden på området.

- Jeg fik ingen hjælp, men bare kaldt dum, siger han.

I dag er det anderledes, og hvis du er ordblind, så kan du gratis få hjælp og undervisning, og det benytter Hans sig af. Han har af flere omgange modtaget undervisning indenfor OBU, som er ordblindeundervisning, og han mener, at man aldrig kan modtage for meget undervisning.

Hans Nissen blev først testet for sin ordblindhed, da han kom til HF & VUC FYN i Nyborg i 2016. På grund af nogle omvæltninger i livet ville han videre og lære nyt. Efter testen startede han på ordblindeundervisning, og stod det til ham, skulle der ikke være begrænsning på mængden af gratis ordblindeundervisning. I 2018 holdt han pause, og kunne så starte op på undervisningen igen i 2022.

- Ordblindheden går jo ikke væk, bare fordi jeg har fået ekstra undervisning, forklarer han og fortsætter: Som ordblind er du nødt til at have undervisning jævnligt. Du kan ikke nøjes med at sige, at nu er jeg her i fem måneder, og når jeg går herfra, så er jeg ikke ordblind længere.

I sit daglige arbejde som handicaphjælper skal han også af og til bruge det skriftlige dansk, og efter han har fået hjælpemidler med fra ordblindeundervisningen i Nyborg, så er det blevet meget nemmere for ham på arbejdet. Generelt er han meget glad for at modtage ordblindeundervisning på HF & VUC FYN.

- Du får en masse input og lærer en masse ting, som du slet ikke havde tænkt på, siger Hans og fortsætter: Stod det til mig, så havde vi meget mere ordblindeundervisning, men den går desværre ikke. Jeg har altid gerne ville lære. Hvis man siger til mig, at ’det må du ikke mere’, så er det lige som at tage livet fra mig, slutter Hans.

 

Er du ordblind eller har du mistanke om, at du er det, så kontakt en af vores vejledere her