Spring til hovedindhold
Book

Fra berider til pædagog

VUC gør det overskueligt at skifte spor. Efter 25 år som berider, tog Morten springet til en ny karriere.

Morten, 47 år, deler sin rejse på VUCs Velfærdspakke. Det var skræmmende at starte op, indrømmer han. Men VUC's støtte gjorde det overskueligt.

De sidste 25 år har Morten arbejdet som berider og daglig leder på 4 af de største rideskoler i Danmark. Han er vant til at arbejde ude og at være i gang 24-7 hver dag. Men en skade i knæ og skulder satte en stopper for de fysiske opgaver på ridebanen. Efter ½ års sygemelding måtte han erkende, at han ikke kunne vende tilbage til arbejdet med hestene.

Morten har mange år på arbejdsmarkedet endnu, men som 47-årig måtte han lægge sit arbejdsliv om og finde en ny karrierevej. Og det var nu, det skulle være, hvis han skulle lave noget helt andet.

  • Mine skader betød, at jeg måtte finde noget nyt. Revalideringen ledte mig til VUC.

Her fandt han en mulighed for at udvide sin horisont, enten som lærer eller pædagog. Med den rette uddannelse kunne han forfølge begge veje. I fremtiden vil han gerne arbejde med børn og unge mennesker – gerne i en kombination med sin berider-uddannelse. Derfor er drømmen om at læse videre på seminariet.

Den 1-årig velfærdspakke giver ham mulighed for at søge direkte ind på pædagoguddannelsen. Og hvis han har mod på at tage 1 år mere på VUC og fuldføre en hf, så kan han også søge videre på læreruddannelsen.

Morten fremhæver VUC's fleksibilitet som noget særligt positivt. Det var afgørende for ham, at han kunne tage ét år ad gangen, da skiftet fra arbejdsliv til skoleliv helt sikkert har været en omvæltning.

  • Det betyder da meget, at jeg kan nøjes med et år. Jeg vidste jo ikke rigtigt, om jeg kunne finde ud af at gå i skole igen eller holde det det. 1 år er meget overskueligt, så kan jeg hurtigere komme videre til noget nyt.

Nu er han positiv overrasket: Det er nemmere og mere positivt end forventet. Måske fordi jeg har et mål med at gå i skole denne gang. Jeg har haft gode oplevelser med både lærere og medstuderende, så det er kun positivt. Hans rejse viser, at VUC kan være springbrættet til en ny og givende karriere, selv når man allerede har mange år bag sig.

  • Det at gå i skole med folk på samme alder som mine egne børn har også været en øjenåbner, der har gjort hele oplevelsen endnu mere berigende og interessant.

Til dem, der overvejer at skifte spor, siger Morten:

  • Vær ikke bange for at prøve noget nyt!