Spring til hovedindhold
Book

Her er plads til den enkelte

Mathilde skiftede en stor skole ud med en mindre. Hun havde brug for at være på en mindre skole med trygge rammer, og nu tager hun en 2-årig hf på HF & VUC FYN i Glamsbjerg.

19-årige Mathilde er i gang med sit 2. år på den 2-årige hf i Glamsbjerg. Hun kommer fra Bellinge, og oprindeligt startede hun på HF & VUC FYN i Odense, men hun følte, at hun havde brug for at være på en mindre skole med mere trygge rammer, og derfor skiftede hun over til HF & VUC FYN i Glamsbjerg.

  • Jeg passede ikke helt ind, og det fungerede ikke helt, og da jeg bor i Bellinge, så er det lige så let at komme til Glamsbjerg som ind til Odense. Her er meget mere roligt, og plads til den enkelte elev, forklarer Mathilde og fortsætter: Jeg lider af angst, og her har jeg fået en hel del hjælp og støtte – og der har været forståelse for det.

For hende er der også flere grunde til at hun har valgt hf fremfor stx:

  • Jeg gad ikke vurderes løbende på min daglige indsats, for hvis jeg har en offday, så kan jeg trække mig og slappe lidt af, og jeg behøver ikke at skulle sidde med hånden oppe, som hvis jeg skulle vurderes løbende, siger hun og uddyber: Jeg har en tvillingesøster, der går på stx, og hun er meget presset med at skulle præstere hele tiden. Jeg oplever at der her på hf ikke er det samme pres, så jeg synes, der er lidt mere ro end på stx.

En dag i 2022, mens hun skrev SSO (Større Skriftlig Opgave), ramlede det alligevel, og hun gik ned med stress. Stressen førte dog til en rigtig god kontakt til Mette Gabrielsen, der er vejleder i Glamsbjerg.

  • Mette satte nogle muligheder op for mig – om jeg kunne skrive SSO’en i marts eller om jeg skulle sygemeldes.

Mathilde endte med at blive sygemeldt, men er tilbage i skole igen, og her oplever hun, at der bliver holdt øje med hende.

  • Hvis jeg har haft behov for at trække mig, så er det helt ok, og det er også lavet sådan, at jeg nogle gange kan følge noget undervisning hjemmefra. Der er virkelig blevet taget hånd om mig, og Mette har fulgt mig tæt, så jeg ikke risikerer at gå ned med stress igen. Der bliver holdt øje med en – på den gode måde.

Når hun om et halvt år har sat huen på, skal hun have et sabbatår, hvor hun vil arbejde. Herefter vil hun gerne søge ind på jordemoderstudiet. Og hun har et råd til, hvorfor man skal vælge en 2-årig hf i Glamsbjerg:

  • Hvis man ønsker en hverdag med mere frihed og mulighed for at lave andre ting. En hf kan det samme som en stx, men du får bare mere tid ved siden af skolen.

Læs mere om skolen i Glamsbjerg