Spring til hovedindhold
Book

Jeg lægger ikke låg på, hvem jeg er!

Iben lider af ADHD og angst, og hun har altid vidst, at hun ville have en studentereksamen og videre på universitetet, men hun var ikke klar til STX efter 10. kl. I dag er hun glad for, at hun er havnet på HF IN i Middelfart.

22-årige Iben er kursist på HF IN, der er et uddannelsestilbud på bl.a. HF & VUC FYN Middelfart. HF IN er en 3-årig hf, hvor man får en særlig støtte i form af bl.a. en mentor.

Iben lider af ADHD og angst, og hun har altid vidst, at hun ville have en studentereksamen og videre på universitetet, men at hun var ikke klar til STX efter 10. kl. I dag er hun glad for, at hun er havnet på HF IN i Middelfart.

  • Jeg er oprigtig i tvivl om jeg ville kunne klare en STX, siger hun – og det er ikke på grund af det faglige, men på grund af det sociale.

Hendes ADHD gør, at koncentrationen en gang i mellem er udfordret. Den manglende koncentration starter med blussende kinder, flakkende øjne og at hun generelt er fraværende.

  • Jeg kan hurtigt fare op i en spids, og så kommer jeg ned til Tina, og så kan jeg være ked af det i fem minutter. Tina hjælper med at tale med en, men det hjælper også bare det at vide, at hun er her. Der er én til, hvis det hele kokser, forklarer Iben.

Iben har tidligere tænkt på at læse teologi, men nu er drømmen skiftet ud med revisor, hvilket hun er næsten 100% sikker på, er den vej hun skal gå, når studenterhuen bliver sat på hovedet om 1,5 år.

  • Det er noget, jeg har tænkt på, mens jeg har gået her, siger hun.

Generelt er hun rigtig glad for at gå på HF IN, og hun er overbevist om, at det er det helt rigtige for hende.

  • Det er rart, at vi lige nu er i en lille klasse. Jeg er lidt genert, men her tør jeg godt deltage mere aktivt, fordi der ikke er så mange i klassen, siger hun og fortsætter: Jeg lægger ikke låg på, hvem jeg er. Jeg er mig! Der er forståelse for mig. Det er det bedste ved at gå her er, at der er forståelse for hver enkelt, og at skolen er lille. 

 

Læs mere om HF IN her