Spring til hovedindhold
Book

Kursist vinder filmpris

18-årige Johannes vandt 1. præmie for bedste film på C-niveau ved filmkonkurrencen "Elevfilmfestival Vest" i Aarhus med sin film ”De fremmede”. Til daglig går han på Film-medie hf i Faaborg, hvor han producerede filmen til eksamen.

HF & VUC FYN kursist vinder filmpris

En hf i film og medier giver ikke kun indblik i filmteknik, den giver også adgang til rød løber og prisuddeling. Det har 18-årige Johannes Bohnsen erfaret.

”Jeg blev meget overrasket, og jeg blev også meget stolt, da jeg vandt.”

Sådan lyder det fra 18-årige Johannes, der i slutningen af januar vandt 1. præmie for bedste film på C-niveau ved filmkonkurrencen Elevfilmfestival Vest i Aarhus med sin film ”De fremmede”. Til daglig går han på Film-medie hf i Faaborg, hvor han producerede filmen til eksamen, men selv havde han ikke filmkonkurrencen i tankerne efterfølgende.

”Det var faktisk min underviser, Mikael, der spurgte, om han ikke måtte tilmelde mig konkurrencen,” forklarer Johannes Bohnsen.

Og da Johannes satte sig ind i toget mod Aarhus den januardag, hvor festivalen blev afholdt, havde han ikke selv nogle forventninger til dagen.

”Jeg kendte ikke nogen af de andre film, så jeg vidste ikke rigtig, hvilke chancer jeg havde,” siger han.

Johannes var alene afsted, da han også har produceret filmen helt selv, og det at han skulle lave det hele alene havde selvfølgelig også en indvirkning på filmens indhold.

”Filmen er en blanding af mine egne tanker, men også det, at jeg skulle lave den selv. Så der var nogle begrænsninger, fx kunne jeg kun vise én karakter ad gangen, men stadig have andre karakterer med, som ikke blev vist,” forklarer Johannes og fortsætter:

”Så er var en blanding af både nogle benspænd, jeg satte for mig selv, og så mine egne tanker. Johannes skrev, filmede og spillede det hele selv, og han lagde meget vægt på historien i filmen, og det var da også historien, og den gennemgående voice-over, som juryen særligt fremhævede.

”De sagde, at man kunne mærke, at jeg havde noget på hjertet, og at man sagtens kunne forestille sig de karakterer, man ikke så,” siger Johannes.

Filmen handler om en efterskolegenforening og om man kan huske sine venner, og det er netop budskabet om, at man ikke skal glemme sin gamle venner, som alle har haft en betydning for den person, man er blevet til, som Johannes gerne ville have ud.

Om fremtiden bringer mere film med sig, ved han endnu ikke, men han er interesseret i at skrive manuskripter.

”Måske vil jeg læse dansk for jeg kan godt lide sproget dansk i sig selv,” forklarer han. Lige nu koncentrerer han sig dog bare om at gå på HF & VUC FYN Faaborg, hvor han er glad for at være.
”Det er et mindre og meget stille og roligt sted, og det kan jeg godt lide,” forklarer han.

Se filmen De fremmede her