Spring til hovedindhold
Book

På HF er der plads til alle

En hf var det eneste rigtige for Nicoline på 19 år, da hun skulle vælge ungdomsuddannelse efter folkeskolen. Skolevalget faldt på FYNs HF, som er en hf-skole, og det har hun ikke fortrudt.

Et rummeligt læringsmiljø med plads til alle

Nicoline tog 10. klasse på efterskole og syntes at det virkede som lang tid at bruge 3 år på en ungdomsuddannelse. Så den 2-årige hf-uddannelse var et godt match. Og det var afgørende for hende at kunne gå på en hel hf-skole, hvor hf er i fokus.

Derudover får man ikke årskarakterer på hf, men går til eksamen i alle fag.

- Det er så rart, at vi ikke får standpunktskarakterer og skal præstere hele året. Jeg er ikke så god til at række hånden op i hver eneste time. Jeg har nemmere ved at gå op til eksamen og vise, hvad jeg kan der. Den form passer bare bedre til mig.

Den største bekymring Nicoline gjorde sig inden skolestart handlede om alder. Hun kom direkte fra 10. klasse på en efterskole med jævnaldrende klassekammerater og var lidt bange for, om hun ville komme i klasse med nogle, der var ”mega-gamle”. Og hun var bekymret for om det ville have indflydelse på sammenholdet og det sociale fællesskab i klassen. Men hun blev positivt overrasket over, hvor godt klassen fungerede på trods af aldersforskelle.

- Da jeg startede, følte jeg bare, at der var plads til alle. Der var både nogle på 27 og 17, men jeg synes, det fungerede sygt godt. Man kunne godt mærke, at der var nogle, der er nået lidt længere med livet, end jeg er. Men selvom man er forskellige steder, kan man jo stadig have det godt sammen.

Jeg har fået et fagligt boost

Rent fagligt har Nicoline rykket sig rigtig meget. Hun har aldrig syntes, at det har været særlig sjovt at gå i skole i folkeskolen eller scoret 10 og 12-taller. Men siden hun startede på hf, er hun begyndt at tro mere på sig selv og med god hjælp fra lærerne har hun fået en masse gode erfaringer med at gå til eksamen. Hun fandt hurtigt en rytme, der fungerede godt for hende, hver gang hun skulle læse op til eksamen.

- Inden eksamen var jeg bange for at blive ristet, men min første eksamen gik ret godt og så tænkte jeg ”det her kan jeg godt”. Jeg føler, at mine lærere er her for at hjælpe mig. Så det har faktisk været helt rart at gå til eksamen.

En fremtidig fysioterapeut

Nicoline valgte fagpakken HF Uniform pga. valgfagene, fordi hun gerne ville have Idræt B og Samfundsfag B. Hun har ikke haft intention om at læse videre til politibetjent, men synes det har været sjovt at prøve. Nu byder fremtiden på et sabbatår, inden hun søger ind på fysioterapeut-uddannelsen.