Spring til hovedindhold
Book

Sejr gennem sammenhold: Mortens historie på HF IN

Jeg har svært ved at se, at jeg skulle kunne klare en almindelig uddannelse, uden hjælp fra nogen. Nu har jeg en kontaktperson, som jeg kan snakke med om alt.

Mortens rejse gennem uddannelsessystemet har været en prøvelse, men takket være HF IN i Middelfart har han fundet en oase af støtte og forståelse. Den traditionelle hf-uddannelse var en udfordring for Morten, især med hans diagnose af ADD og ængstelig personlighedsforstyrrelse. Men da han skiftede til HF IN, ændrede alt sig.

"Her føles det overskueligt, og der er en forståelse for vores udfordringer," forklarer Morten, der nu nærmer sig afslutningen af sit andet år på HF IN og ser frem til at modtage sin hue næste år. Det er en milepæl, han aldrig havde forestillet sig at nå uden den særlige støtte fra HF IN.

  • Jeg har svært ved at se, at jeg skulle kunne klare en almindelig uddannelse, uden hjælp fra nogen. Nu har jeg en kontaktperson, som jeg kan snakke med om alt.

Morten roser særligt den faste støtte fra mentoren Tina, der er til rådighed hele skoledagen. Tina er ikke blot en støtteperson: hun er en konstant tilstedeværelse i undervisningen og er altid der for at hjælpe, støtte og endda give pauser, når de er nødvendige.

Det betyder meget for Morten, at han føler sig inkluderet og støttet af både undervisere og medstuderende. Han bemærker, hvordan de er gode til at inkludere ham, selv når han ikke selv tager initiativ til at deltage:

  • Hvis der er nogen som mig, som ikke snakker så meget, så er de gode til at komme ind og inkludere én, så man ikke bare sidder i et hjørne.

Mortens mor Dorte er imponeret over den transformation, hun har set i sin søn. "Jeg havde aldrig troet, at han ville medvirke i et interview. Han udvikler sig hver dag," forklarer hun.

Morten drømmer nu om at fortsætte sin uddannelse, måske med engelsk eller historie. Han føler sig stærkere og mere selvsikker, takket være det støttende miljø og de venskaber, han har fundet på HF IN.

VUC Middelfart har ikke blot givet Morten mulighed for at opnå sine mål; det har også været et sted, hvor han har fundet fællesskab og muligheder for personlig vækst. Med HF IN har Morten fundet sit sted i uddannelsesverdenen og ser nu optimistisk frem mod fremtiden.

Læs mere om HF IN her