Spring til hovedindhold
Book

VUC har fungeret som et springbræt

Jakob, tidligere film-medie-kursist er ikke i tvivl om, at HF & VUC FYN Faaborg var med til at få ham i den rigtige retning.

Normalt er der en summen af liv på Campus Faaborg, men denne lørdag eftermiddag er der stille – meget stille – men gangene vidner om liv i form af kameratasker, lamper, mikrofoner og ledninger – mange ledninger. En stille hvisken afslører også, at der foregår noget, der skal vise sig at være en optagelse i skolens filmstudie. Bag kameraet står Jakob – og for ham er det ekstra særligt at optage i dét studie.

Jakob Lund Rasmussen var med på første årgang af film-medie HF i Faaborg, da den blev oprettet i 2010. Den HF blev startskuddet til den karriere han har i dag, hvor han arbejder som produktionschef, klipper og fotograf for et selskab i Odense.

”Det har fungeret som et springbræt til at komme i gang. Det var en god indgangsvinkel til noget, jeg havde interesse for – samtidig med at jeg fik en hf.”

10 år efter - sidste weekend i maj - var han tilbage i Faaborg, hvor det hele begyndte – denne gang med et lille team for at ’skyde’ et pilot-afsnit til en tv-serie, som de håber at få solgt.
Som regel er det reklamefilm Jakob gør sig mest i, med et mindre set-up, i forhold til når der bliver lavet tv-serie, og det netop derfor, at han er blevet hevet ind bag kameraet i dette projekt.
”Normalt er der måske 10 mand bag kameraet til optagelse af en tv-serie, men her vi er meget færre, så projektet er også et forsøg på det muligt at skalere produktionsholdet ned til få,” forklarer Jakob.

Indblik og netværk

Jakob er ikke i tvivl om, at HF & VUC FYN Faaborg var med til at få ham i den rigtige retning. Efter studentereksamen startede han på medieskolerne i Viborg på FTP-uddannelsen (film- og medieproduktionstekniker), hvor en del af uddannelsen også var praktik. Efter endt uddannelse har han både haft faste jobs og arbejdet freelance.

”Udover at jeg blev afklaret med, hvad jeg ville, så fik jeg også både et indblik i branchen og et netværk at trække på,” forklarer Jakob og tilføjer, at det også er et plus, at uddannelsen er skruet sådan sammen, så man får godkendt fravær, hvis man er væk fra undervisning pga. filmrelateret arbejde.

Selvom det er en del år siden, han fik sat studenterhuen på i Faaborg, så har han holdt kontakten til sin underviser Mikael.

”I starten var det fordi vi stadig havde nogle projekter, men senere endte det også med, at jeg blev hyret ind til at undervise på ”Klar til film”, som er et tilbud til unge, der gerne vil lære at lave film,” fortæller Jakob.

Og da Jakob stod og manglede en location til optagelserne var det derfor også nærliggende at ringe til Mikael. Og grunden til at valget faldt på HF & VUC FYN Faaborgs lokaler til optagelserne var både af praktiske og sentimentale grunde:

”Vi manglede et studie, og her kunne vi låne det, og så synes jeg faktisk også, at det er ret hyggeligt at komme tilbage til de lokaler, hvor det hele startede.”