Spring til hovedindhold
Book

Velfærdsforløb

Vores velfærdsforløb giver dig mulighed for at søge ind på fx pædagog-, socialrådgiver- eller sygeplejerskeuddannelsen via kvote 2.

Studiestart

August

Hvor

Varighed

ca. 3 år

Vil du vide mere?

Ansøg

Velfærdssektoren har brug for bl.a. pædagoger, socialrådgivere og sygeplejersker. Og flere ser muligheden for at uddanne sig i den retning. Hos os kan du læse de fag, som giver adgang til videre uddannelse på velfærdsområdet.

Velfærdsforløb på hold

Du kan tage en fuld hf eller et velfærdsforløb på alle vores afdelinger på Fyn. Et hf-velfærdsforløb tager typisk et år og indeholder fire fag (se nedenfor).
Undervisningen foregår på skolen, og det faglige og sociale miljø på holdet bidrager væsentligt til at styrke de studiekompetencer, du skal bruge videre i uddannelse. Vi lægger vægt på at arbejde tværfagligt og projektorienteret i undervisningen.

HF & VUC FYN samarbejder bl.a. med University College Lillebælt (UCL) og du vil bl.a. få mulighed for at komme i studiepraktik på den uddannelse, du gerne vil videre på.

Velfærdsforløb - individuelt tilrettelagt

Du har mulighed for at kombinere holdundervisning med onlineundervisning eller du kan tage alle fag som ren onlineundervisning, hvis det passer bedre ind i din hverdag.

Forløb du kan vælge til at søge optagelse via kvote 2:

Pædagog

Dansk A, engelsk B, samfundsfag C, valgfag C (psykologi) - se mere om pakken 

Sygeplejerske

Dansk A, engelsk B, biologi B, valgfag C (psykologi) - se mere om pakken

Socialrådgiver

Dansk A, engelsk B, samfundsfag B, valgfag C (psykologi) - se mere om pakken

Optagelseskrav

Du kan tidligst blive optaget på Hf Velfærd et år efter at du har afsluttet 9. eller 10. klasse. Du skal have forkundskaber svarende til 10. klasse i dansk og engelsk.

Har du ikke kvalifikationerne i disse fag, kan vi også hjælpe dig med det. Vi har fag på 9. - 10. klasses niveau, der giver adgang til hf. Se mere her

Økonomi

Uddannelsen koster kr. 550,- pr. fag. Uddannelsen er SU/SVU-berettiget, hvis du opfylder betingelserne. Du skal have min. 23 timer pr. uge eller 17 timer pr. uge, hvis du har et eller flere børn under 7 år.

Er du på dagpenge og over 25 år, kan du fortsat uddanne dig, så længe du står til rådighed for arbejdsmarkedet og har under 20 timer pr. uge. Kontakt dit lokale jobcenter.