Spring til hovedindhold
Book

Velfærdsforløb

Vores velfærdsforløb giver dig mulighed for at søge ind på fx pædagog-, socialrådgiver- eller sygeplejerskeuddannelsen via kvote 2.

Hvor

Alle afdelinger

Vil du vide mere?

Velfærdssektoren har brug for bl.a. pædagoger, socialrådgivere og sygeplejersker. Og flere ser muligheden for at uddanne sig i den retning. Hos os kan du læse de fag, som giver adgang til videre uddannelse på velfærdsområdet.

Velfærdsforløb på hold

Du kan tage en fuld hf eller et velfærdsforløb på alle vores afdelinger på Fyn. Et hf-velfærdsforløb tager typisk et år og indeholder fire fag (se nedenfor).
Undervisningen foregår på skolen, og det faglige og sociale miljø på holdet bidrager væsentligt til at styrke de studiekompetencer, du skal bruge videre i uddannelse. Vi lægger vægt på at arbejde tværfagligt og projektorienteret i undervisningen.

HF & VUC FYN samarbejder med University College Lillebælt (UCL) og du vil bl.a. få mulighed for at komme i studiepraktik på den uddannelse, du gerne vil videre på.

Velfærdsforløb mens du arbejder

Hf Velfærd er for dig, der er i arbejde, og som ønsker at tage en uddannelse ved siden af dit job. Undervisningen er fleksibel og foregår uden for normal arbejdstid. Du går i en fast klasse, hvor I mødes på VUC i Odense 3-4 lørdage pr. halvår. Derudover er der onlineundervisning én onsdag aften hver 2. uge. Uddannelsen varer ca. to år, og der er mulighed for en individuel tilrettelæggelse, så forløbet både kan være kortere eller længere.

Velfærdsforløb - individuelt tilrettelagt

Du har mulighed for at kombinere holdundervisning med onlineundervisning eller du kan tage alle fag som ren onlineundervisning, hvis det passer bedre ind i din hverdag.

Forløb du kan vælge til at søge optagelse via kvote 2

Pædagog

Dansk A, engelsk B, samfundsfag C, valgfag C (psykologi)

Sygeplejerske

Dansk A, engelsk B, biologi B, valgfag C (psykologi)

Socialrådgiver

Dansk A, engelsk B, samfundsfag B, valgfag C (psykologi)

Optagelseskrav

Du kan tidligst blive optaget på Hf Velfærd et år efter at du har afsluttet 9. eller 10. klasse. Du skal have forkundskaber svarende til 10. klasse i dansk og engelsk.

Har du ikke kvalifikationerne i disse fag, kan vi også hjælpe dig med det. Vi har fag på 9. - 10. klasses niveau, der giver adgang til hf. Se mere her

Økonomi

Uddannelsen koster kr. 550,- pr. fag. Uddannelsen er SU/SVU-berettiget, hvis du opfylder betingelserne. Du skal have min. 23 timer pr. uge eller 17 timer pr. uge, hvis du har et eller flere børn under 7 år.

Er du på dagpenge og over 25 år, kan du fortsat uddanne dig, så længe du står til rådighed for arbejdsmarkedet og har under 20 timer pr. uge. Kontakt dit lokale jobcenter.