Spring til hovedindhold
Book

Nyborg Kommune fik oplæring i nyt IT-værktøj

HF & VUC FYN var med til at understøtte processen og sikre en ordentlig oplæring, da rengøringspersonalet i Nyborg Kommune tog et nyt, digitalt planlægningsværktøj i brug.

Smartphones og apps er blevet en del af hverdagen for stadig flere servicemedarbejdere i den offentlige sektor. De nye, digitale hjælpemidler skal lette arbejdet og bidrage til at skabe overblik i en travl hverdag. Men skal man høste frugterne af de nye digitale muligheder, så er det afgørende, at medarbejderne bliver introduceret til de nye systemer på en ordentlig måde.

Det viser erfaringen i IT-virksomheden ProLite, der leverer IT-systemer bl.a. til den offentlige sektor.

”Jo bedre træning medarbejderen får og jo mere virksomheden gør ud af at introducere nye teknologier, jo bedre bliver medarbejderen til at bruge produktet og jo mere får virksomheden også ud af det i sidste ende”, fortæller salgschef i ProLite, Frantz Furrer.

Den opskrift har man fulgt i Nyborg, hvor Kommunens rengøringsenhed i 2015 stod overfor at skulle tage ProLite’s digitale planlægningsværktøj CleanManager i brug.

"Det var vigtigt, at vi fik det nye kommunikationssystem implementeret på en ordentligt måde, så vi ikke tabte nogen på gulvet", fortæller daglig leder af rengøringspersonalet i Nyborg Kommune, Jytte Hansen, i tidsskriftet rent i Danmark.

Derfor indgik kommunen og ProLite et samarbejde med HF & VUC FYN i Nyborg, der kunne understøtte processen og sikre en ordentligt oplæring. Og samarbejdet var en succes, især for de medarbejdere, der havde brug for ekstra støtte i overgangen til de digitale værktøjer, mener Frantz Furrer.

”Det er første gang, vi har samarbejdet med HF & VUC FYN og vi kan se, at det i kraft af samarbejdet har været lettere at introducere systemet. Rengøringsbranchen er jo udfordret på det sproglige, og det kan give nogle udfordringer i forhold til kommunikationen og når man som medarbejder skal læse noget. ”

”Det er min fornemmelse, at Nyborg Kommune har fået mere ud af vores system, både på grund af den gode introduktion, men også fordi de igennem HF & VUC FYN har fået kendskab til understøttende værktøjer, der kan hjælpe, hvis medarbejderen fx har problemer med at stave eller andet. Og den del var jo ikke kommet med, hvis ikke HF & VUC FYN havde været med i samarbejdet”, lyder det fra Frantz Furrer.

Samarbejdet med HF & VUC FYN har også været en inspiration for ProLite.

”Vi har jo fået øjnene op for nogle af de andre muligheder og værktøjer, der faktisk støtter op om vores eget produkt og kan hjælpe dem som fx ikke er så gode til IT eller har svært ved at læse og stave”, lyder konklusionen fra Frantz Furrer.