Spring til hovedindhold
Book

GIF er den hurtigste vej til universitetet

Hop på toget med Abdihafiid og følg hans rejse gennem og fascination af det danske uddannelsessystem, hvor teorien omsættes til praksis. Det 1-årige GIF-forløb fører ham mod drømmen om at studere datalogi på universitetet!

Abdihafiid er 22 år og har valgt GIF, fordi det kun tager et år og giver direkte adgang til universitetet. "Jeg hørte om GIF gennem min far, da én af hans venner selv har taget forløbet for mange år siden. For mig var det en perfekt løsning, fordi det er mere intenst og kortere end andre uddannelsesveje som fx hf, der tager mindst to år. Jeg ønskede at starte på universitetet så hurtigt som muligt," fortæller Abdihafiid, der forud for GIF også har taget 9. og 10. klasse for voksne på VUC.

Nye klassekammerater i samme situation

Abdihafiid har mødt mange nye klassekammerater på GIF, som er i samme situation som ham.

  • I starten var jeg nervøs for at starte i en ny klasse, men det har været rigtig hyggeligt at møde så mange forskellige mennesker med forskellige nationaliteter og aldersgrupper. Vi har alle den samme drøm om at fortsætte vores uddannelse i Danmark.

Det danske uddannelsessystem er meget funktionelt

Abdihafiid er imponeret over det danske uddannelsessystem. "Det er meget mere funktionelt her end i Egypten, hvor jeg tog min gymnasieuddannelse. Her laver vi fysiske forsøg i fysik og analyserer tekster i dansk. Det er virkelig et godt uddannelsessystem, hvor man får lov til at tænke selv og diskutere med lærerne. Det har været en stor og positiv overraskelse for mig."

Togturen bliver udnyttet maximalt

Abdihafiid dedikerer al sin tid til studierne, hvilket også inkluderer den daglige togtur fra Århus til Odense.

  • Fra det øjeblik jeg sætter mig i toget, bruger jeg min tid på enten at læse lektier eller få noget søvn. Jeg vil udnytte min tid maksimalt, fordi den her GIF-uddannelse kun tager et år. Det kan ikke gentages. Det kræver fuld fokus.

Drømmen om datalogi i Odense

Abdihafiid håber på at blive optaget på datalogistudiet på universitetet i Odense. "Jeg har hørt meget godt om datalogi, og verden bliver mere og mere teknologisk, så der er brug for folk med den uddannelse. Jeg vil gerne flytte til Odense og fortsætte min uddannelse der," fortæller han.

Abdihafiid afslutter med et råd til andre, der overvejer GIF:

  • Vær klar fra dag ét. Det kræver høj motivation og meget tid til at studere. Prioritér dine studier, fordi det er kun ét år, men det kan åbne mange døre for din fremtid.

 

Læs mere om GIF her