Spring til hovedindhold
Book

"Min drøm er gået i opfyldelse"

FLOW-uddannelsen har givet Mille friheden til at være sig selv og selvtillid og mod til at jagte en nærmest umulig drøm.

21-årige Mille er blevet optaget på Fredericia Musical Academy som én af kun 8 studerende. Den tidligere FLOW-kursist kan nu gå fremtiden i møde med musik, teater og musicals på professionelt niveau. Hun er ikke i tvivl om, at FLOW-uddannelsen har givet hende frihed til at være sig selv og selvtillid og mod til at jagte en nærmest umulig drøm.

Mille har i mange år gået på musikskole og sunget, og det har altid været musikken, der trak i hende mere end noget andet. I 8. klasse begyndte Mille at lave rockmusicals ved Nyborg Ungdomsskolers Rockmusicals og andre steder på Fyn, men det var kun noget, hun dyrkede i sin fritid.

"På FLOW havde jeg mulighed for at lave musicals og teater, hvilket betød, at jeg ikke skulle dyrke det ved siden af skolen på hobby-plan. Hvis det havde været tilfældet, så tror jeg ikke, at jeg havde gjort ret meget ud af det, og jeg ville ikke være der, hvor jeg er i dag", fortæller Mille.

Mille var oprindeligt startet på Nyborg Gymnasium, men da hun hørte om FLOW-uddannelsen, tog hun straks til optagelsesprøve på teaterlinjen.

"Det tilbud, som FLOW har, hvor man kan kombinere en gymnasial uddannelse med undervisning i teater, er en rigtig god mulighed, og det var meget tiltalende for mig. Det viste sig også efterfølgende, at en HF-uddannelse passede mig bedre end stx".

Personlig udvikling på FLOW

Mille har altid haft det fint med at gå i skole, men på FLOW var det bare sjovere.

"Jeg bor i Nyborg og havde derfor noget transporttid til og fra skole, men det betød ikke noget, fordi jeg var så glad for at gå på skolen. For mig betød FLOW 3 års skoletid, men også et sted, hvor man kunne lege og udfolde sig".

Et godt sammenhold og plads til mangfoldighed var nøgleord for den klasse, hun gik i. Noget af det bedste ved at gå her har været den fælles interesse og forståelse for de kreative projekter, som folk havde gang i.

"Personligt har det at spille teater givet mig meget. Man lærer at stole på andre og i høj grad også at stole på sig selv. At man er god nok, og at man er ok, som man er. Det er okay at være fjollet. Og det har givet mig ro og lært mig at hvile i mig selv. Det gav mig muligheden for at finde ud af, hvem jeg er, og hvad jeg gerne vil.

Musicaldrømme bliver indfriet

Undervejs på FLOW begyndte Mille at drømme om at blive optaget på Fredericia Musical Academy, da det ville give hende mulighed for at arbejde med musicals, som nu er hendes store passion.

"Jeg startede på FLOW, fordi jeg syntes at teater og musicals var sjovt, og at det kunne være fedt at kombinere min gymnasietid med det. Jeg har aldrig følt, at fordi jeg valgte FLOW så skulle jeg være skuespiller. Vores undervisere har været gode til at vise os hvilke muligheder, der findes, og samtidig sige til os, at der er ikke noget, der er bedre end andet. Og den vejledning ville jeg ikke have været foruden.

Nu starter Mille til august, og hun glæder sig. Musicallinjen, som hører til Fredericia Musical Academy på Det Danske Musical Academy, optager kun 8 studerende om året og er et meget eftertragtet studie. Uddannelsen varer 3 år og medfører en bachelorgrad. I løbet af de 3 år arbejder man med sang, dans, skuespil-teknik, drama og scene-tjeneste.

Mille drømmer om at leve af at være musicalperformer, og vi ønsker hende al mulig held og lykke fremadrettet.