Spring til hovedindhold
Book

Omran vil være sygeplejerske

For Omran er det at hjælpe mennesker et vigtigt og meningsfuldt arbejde, og det er denne drøm, der driver ham fremad.

Omran er 21 år og kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark for 4 år siden for at studere og har siden haft en drøm om at arbejde inden for sundhedssektoren.

Fra it til sundhed

Da Omran først kom til Danmark, begyndte han at studere Software Engineering i Horsens – en engelsksproget uddannelse, som han ikke brød sig om. Han vil gerne bo i Danmark, og efter et år flyttede han til Odense for at lære dansk på sprogskolen. Det var en udfordring, men Omran var fast besluttet på at mestre sproget for at forfølge sin drøm om at læse til sygeplejerske – på dansk.

GIF er vejen til at nå mit nål

Efter sprogskolen havde Omran en klar plan for sin uddannelse. Plan A var at søge direkte ind på sygeplejerskeuddannelsen, men han blev afvist med den begrundelse, at hans sprogkundskaber ikke var på det krævede niveau. Derfor blev plan B at starte på det 1-årige suppleringsforløb GIF, der ville forberede ham til sygeplejerskeuddannelsen, træne hans sprog og give ham den nødvendige adgang i form af et eksamensbevis på dansk. Omran så GIF-uddannelsen som den perfekte mulighed for at komme videre med sin uddannelse i Danmark.

Læs og stil spørgsmål hele året

At starte på GIF var ikke uden udfordringer. Det at lære dansk på et højt niveau og genopfriske faglige færdigheder i matematik og fysik var krævende, fordi det er 5-6 år siden han afsluttede de fag i gymnasiet. Og han er ikke kommet sovende til sine resultater. Omran var dedikeret og arbejdede hårdt for at nå sit mål. Han så GIF som en investering i sin fremtid og som nøglen til at forfølge sin drøm om at hjælpe andre som sygeplejerske.

Med god hjælp fra lærerne, der har været meget søde og hjælpsomme, har han gradvist knækket koden til et danske sprog

  • I begyndelsen har det en udfordring, fordi mit danske sprog ikke var så godt, og vi skulle læse alting på dansk. Men måned efter måned blev det nemmere.

Omran har tidligere haft for vane at udskyde læsning til lige før eksamen, men i år har han lært, at man skal læse med hele tiden og stille spørgsmål i undervisningen, hvis man er i tvivl om ting, for alle vil gerne hjælpe.

Omran er meget motiveret for at komme i mål med sin GIF-eksamen og ser frem til at realisere sin drøm om at uddanne sig til sygeplejerske i Danmark. Han ser dette som begyndelsen på en meningsfuld karriere, hvor han kan gøre en forskel og bidrage til samfundet på en positiv måde.

Læs mere om GIF her