Spring til hovedindhold
Book

FVU-matematik

På FVU-matematik arbejder du med talforståelse, regning og basale matematiske begreber - alt sammen med udgangspunkt i eksempler fra hverdagen.

Holdstart

Vi starter hold løbende

På FVU-matematik arbejder du med tal og matematiske problemer, du kan støde på i din hverdag – både i forbindelse med dit arbejdsliv og derhjemme.

Du lærer bl.a. at arbejde med de fire regningsarter (plus, minus, gange og dividere), at regne med procenter og læse tabeller.

Inden du starter, finder du sammen med din lærer ud af, hvor du har brug for hjælp, så undervisningen kan tilpasses til dine behov.

FVU-matematik i to trin

Undervisningen er inddelt i to trin, og hvert trin består af 30 – 60 timer.

Trin 1

Her arbejder du med at lægge sammen, trække fra, gange og dele, både i hovedet og ved hjælp af papir og blyant. Du lærer at bruge mål og vægt, brøker og procenter, længde og højde, bredde og omkreds.

Trin 2

Her får du styr på fx areal, rummål og figurer som trekant, firkant og cirkel. Du lærer at forstå statistik og udarbejde data ved hjælp af statistiske metoder.

Når du har afsluttet undervisningen på et trin, kan du vælge at gå til en skriftlig prøve og få et bevis for, at du har gennemført.

Andre FVU-tilbud

Vil du gerne blive bedre til at læse, skrive og stave?

Så læs mere om FVU-dansk her

Kom godt i gang

Bestil en tid til vejledning og test