Spring til hovedindhold
Book

2-årig STX

Den 2-årige STX er særligt attraktiv for dig, der har direkte kurs mod universitetet og de lange videregående uddannelser.

Hvor?

FYNs HF + STX i Odense

Optagelsekrav

10. klasse eller et år efter 9. klasse

Studiestart

August

2-årig STX giver adgang til de samme videregående uddannelser som den traditionelle 3-årige STX, og du får en rød hue sammen med dit eksamensbevis - præcis som på det traditionelle gymnasium.

2-årig STX er en fokuseret gymnasial uddannelse for dig, der ved, hvad du skal bruge til din efterfølgende videregående uddannelse, og som måske har anden erfaring med dig.

I Odense har vi et stærkt uddannelsesmiljø for unge og unge voksne med udbud af 2-årig hf og hf-enkeltfag. Den 2-årige STX bliver en del af det fælles studiemiljø, hvor der er fokus på faglighed, fællesskab og faste klasser.

Hvordan kan det lade sig gøre?

En 2-årig STX er mere komprimeret end den 3-årige uddannelse. Men du får undervisning i de samme fagområder inden for sprog, naturvidenskab og samfundsvidenskab.

På den 2-årige STX starter du direkte på din studieretning og på dit andet fremmedsprog. Du har både obligatoriske fag og valgfag.

Hvad kan jeg vælge?

Du kan vælge mellem 4 studieretninger:

Naturvidenskabelige grundforløb (NV) og Almen Sprogforståelse (AP) klæder dig på til det faglige arbejde i fagene og forbereder dig på de øvrige tværfaglige forløb herunder Studieretningsprojektet (SRP) på andet år.

Optagelseskrav til 2-årig stx