Spring til hovedindhold
Book

Online-undervisning

Med online-undervisning behøver du ikke gå glip af vigtig information og komme bagud med pensum, hvis du misser undervisningen. Online-undervisning betyder, at du kan følge den almindelige undervisning synkront og online – uanset hvor du befinder dig. Vi kalder det MIX-undervisning.

Hvad er online-undervisning?

Online-undervisning betyder, at du kan følge den almindelige undervisning synkront og online – uanset hvor du befinder dig. Vi kaldet det MIX-undervisning.

Hvordan foregår undervisningen?

Opstartsworkshop

Når nye online-hold starter op, skal alle online-kursister deltage i en obligatorisk opstartsworkshop, som bliver afholdt på den afdeling, hvor dit holds undervisning fysisk hører til.

På denne workshop introduceres du blandt andet til hvad det kræver at være online-kursist, møder dine medkursister, møder dine lærere, får hjælp til it og meget mere. Når du tilmelder dig et online-hold, får du et velkomstbrev, hvor datoen for workshoppen er skrevet samt et program for dagen.

På online-undervisning vælger du frit fra dag til dag, hvilke timer du vil møde op til på skolen og hvilke timer du vil følge online.

Undervisningen foregår i klasselokalet med din lærer, ligesom du kender det. Vælger du at følge en time online, kan du via din computer høre hvad læreren og de andre kursister siger og du kan deltage i debatten i klassen og stille spørgsmål undervejs - præcis som var du fysisk til stede.

Hvad hvis jeg misser en time – både fysisk og online?

Med online-undervisning bliver undervisningen streamet, så du kan følge undervisningen hjemmefra, og udvalgte dele af undervisningen optages på video, så du efterfølgende kan se og gense videoerne, når det passer dig. Det er altså ikke et krav, at du følger med online, når undervisningen afholdes. Du kan dermed arbejde selvstændigt med de samme opgaver som holdet og bruge videoerne samt din lærers vejledning og læseplanerne, når det passer dig.

Er der fag, der kræver fysisk fremmøde?

Ja, i enkelte fag indgår der undervisning, som kræver, at du møder fysisk op. Det gælder bl.a. fag som: biologi, fysik og idræt. Herudover er der en obligatorisk opstartsworkshop, som du skal møde op til, når du starter på et nyt online-hold.

Er du interesseret i online-undervisning?

Kontakt vejledningen på fjernundervisning.nu eller kontakt vejledningen på en af de afdelinger, hvor vi tilbyder online-undervisning:

Hvordan virker teknikken?

I lokalet, hvor undervisningen foregår, er der et kamera og en mikrofon, som gør at undervisningen kan streames live til dig, når du følger undervisningen hjemmefra bag skærmen. Kameraet filmer lærerens undervisning ved tavlen, og du kan følge med i undervisningen, ligesom hvis sad du i klasselokalet.

Når du følger undervisningen hjemmefra er du mere end blot en passiv iagttager. Vores systemer gør, at du kan deltage aktivt i undervisningen.

Som eksempel kan du:

  • Tale direkte til de andre i lokaler ved hjælp af mikrofon og højtaler
  • Stille og besvare spørgsmål i en chat
  • Sende billeder og dokumenter, som svar på opgaver i undervisningen
  • Deltage i gruppearbejde i grupperum, sammen med andre kursister der enten er fysisk til stede eller også sidder hjemme

Dele af undervisningen bliver optaget og gemt. Derfor vil der være optagede elementer fra en stor del af undervisningen, du kan bruge til at besvare opgaver, hvis du er forhindret i at følge med, når undervisningen bliver afholdt. Du kan også bruge optagelserne, som en del af din forberedelse til eksamen eller hvis du skal have genopfrisket faglig viden.

Krav til udstyr

For at kunne være kursist i SIM-undervisning, kræver det, at du har:

  • En bærbar computer
  • Hovedtelefoner med mikrofon
  • Webcam